Legendă tabele

Tabelele cu lansări urmează în general structura detaliată mai jos. Datele istorice, precedente lunii septembrie 2020, sunt extrase din GCAT: General Catalog of Artificial Space Objects și prelucrate pentru a afișa următoarele informații pe care eu le consider esențiale pentru o tentativă de lansare orbitală: data și ora, vehiculul folosit, misiunea, țara și locul lansării. Datele ulterioare septembrie 2020 sunt menținute în paralel (și din când în când verificate cu cele din GCAT :)

Coloana 1 (Nr.)
–(dacă este prezentă) numărul tentativei de lansare orbitală din anul curent, fie că este una reușită, fie că nu; sunt luate în considerare doar lansările orbitale, iar dacă o rachetă a explodat pe rampa de lansare înaintea unei lansări orbitale, nu este luată în considerare.
Coloana 2 (Data)
–data și ora lansării (UTC).
Coloana 3 (Lansator)
–vehiculul folosit pentru lansare, uneori fiind specificată și trepta secundară folosită.
Coloana 4 (Satelit)
–denumirea zborului, a misiunii sau a încărcăturii principale; de cele mai multe ori, misiunea primește un al nume după lansare sau pur și simplu are două nume, motiv pentru care denumirile sunt despărțite prin “/”.
Coloana 5 (T)
–țara care operează lansarea, în format ISO-3166-1, nu neapărat locul de unde are loc lansarea; de exemplu, lansările operate de ArianeSpace din Guiana Franceză sau Baikonur sunt considerate lansări aparținând Europei (EU), la fel cum lansările RocketLab din Noua Zeelendă sunt considerate în portofoliul US; toate lansările țărilor europene sunt considerate a fi sub umbrela EU, motiv pentru care nu apar lansări din Franța sau Marea Britanie.
Coloana 6 (Centru)
–centrul spațial (sau locația aproximativă) de unde are loc lansarea.
Coloana 7 (Rampa)
–rampa de pe care are loc lansarea
Coloana 8 (R.)
–rezultatul lansării, care poate fi fie S (succes) sau F (eșec); de obicei, dacă lansarea a primit un număr COSPAR și satelitul a ajuns pe orbită, lansarea se consideră un succes, altfel un eșec.
Coloana 9 (Bul)
–link spre Buletinul Cosmic în care sunt detalii cu privire la tentativa de lansare respectivă (coloană prezentă doar pentru lansările din 2020 și ulterioare)