Logo

parsec.ro

EVA amânată din cauza unei scurgeri a lichidului de răcire

O activitate extravehiculară, care urma să fie executată de astronauții americani Tracy Dyson și Mike Barratt, a fost amânată, după ce astronauții au raportat o scurgere a unui lichid de răcire, în timp ce aceștia se pregăteau să părăsească interiorul stației spațiale, prin intermediul modulului Quest, folosit de obicei pentru astfel de activități. Scurgerea lichidului de răcire se pare că a avut loc în exteriorul costumului de astronaut, imediat ce au fost activate bateriile pentru trecerea în regim autonom.

Tracy Dyson: It’s a little snowy in here, but not as bad as it was. … I have ice on my gloves still and on my helmet a little bit.

De asemenea, Tracy Dyson a ales să nu se reconecteze la sistemul electric al ISS pe durata represurizării modulului Quest (și să rămână pe bateriile interne ale costumului), pentru că se pare că lichidul de răcire a ajuns și în zona în care se face legătura dintre costum și sistemul electric al stației.

Este pentru a doua oară în ultima perioadă când NASA amână o activitate extravehiculară, după ce în 13 iunie Matt Dominick a raportat “un disconfort” legat de costumul său de astronaut.


#Orbita