despre site

De ce parsec.ro? Pentru că unii dintre noi s-au săturat de modul uneori amuzant și naiv în care știrile din și despre spațiu sunt prezentate în presa românescă online. Pentru că ne‑am săturat de confuzii între astronaut și cosmonaut sau între navetă spațială și rachete.

Nu veți găsi niciodată ştiri despre cum miroase spațiul cosmic, despre feţele misterioase de pe Marte sau despre baze americane secrete de pe fața nevăzută a Lunii. În spatele site-ului parsec.ro se află un amator în domeniu, care încearcă să prezinte evenimentele și fenomenele din (sau despre) spațiu într-un mod cât mai corect și riguros din punct de vedere științific, cu o oarecare aplecare spre explorarea spațiului cosmic cu echipaj uman.

parsec.ro este un site de știri și materiale despre spațiu, fără profit, fără mesaje publicitare, bannere sau ferestre pop‑up, creat și întreținut din pasiune de o singură persoană.


Întreținerea site-ului costă bani, timp și energie. În spatele site-ului se află o singur persoană, care se ocupă atât de conținut, cât și de întreținere, securitate și design. Orice donație din partea voastră nu doar că va contribui la costuri, dar mă va și motiva să scriu mai des și mai responsabil. Dacă doriți să sprijiniți financiar site-ul parsec.ro, o puteți face folosind plăți în moneda virtuală Bitcoin (19pt2mo3BjHWiNuSYxR34LR9DEnBdq6BCL) sau, dacă considerați că este mai simplu, puteți puteți iniția o plată prin Paypal (paypal.me/cltns).


Sunt Claudiu Tănăselia, fizician. Despre spațiu mai scriu și în revista Știință și Tehnică (din 2011) și mă puteți auzi și la Radio România Actualități, aproape în fiecare seară de luni, începând cu ora 21:30, în cadrul emisiunii Printre stele, realizată de Alexandru Mironov, din 2013 (arhiva emisiunii).