Yaogan Weixing 28

Duminică dimineață la ora 07:06, China a lansat un nou satelit din seria Yaogan Weixing. Deși oficial această clasă de sateliți este folosită pentru studii științifice, observații la sol și aplicații în agricultură, se crede că scopul lor real este de fapt o misiune militară, cu atât mai mult cu cât media internațională află despre aceste lansări doar după ce ele au loc.

Lansarea a avut loc de la complexul Taiyuan Satellite Launch Center din provincia Wuzhai, folosit de obicei pentru sateliți plasați pe orbite polare. Racheta folosită de această dată a fost Chang Zheng 4B, dezvoltată de China încă din 1989. Capabilă să transporte aproape 3 tone pe orbită joasă în jurul Pământului, Chang Zheng 4B este o rachetă în trei trepte, cu o înălțime totală de 45.6 metri și un diametru de 3.4 metri.

China mai are planificate pentru acest an încă două lansări, un satelit de comunicații în 21 noiembrie la bordul unei rachete Chang Zhang 3B și un satelit destinat fizicii particulelor elementare ce compun misterioasa materie întunecată (DAMPE), programat pentru lansare la sfârștiul lunii decembrie, folosind o rachetă Chang Zheng 3D.