Lansare AsiaSat-6

SpaceX a lansat în această dimineață satelitul AsiaSat-6, care urmează să ofere servicii de telecomunicații pentru China și sud-estul Asiei. Lansarea a fost amânată din 27 august, pentru verificări mai amănunțite, după ce un prototip a explodat cu câteva zile înainte, în timpul unor teste desfășurate în Texas, din cauza unor probleme software.

Satelitul, care va fi plasat pe orbită geostaționară, cântărește atât de mult încât este aproape de limita rachetei Falcon 9, astfel încât nu au mai fost efectuate manevre pentru recuperarea primei trepte, așa cum SpaceX a început să ne obișnuiască în ultimul timp.

Însă următoarea lansare este programată peste doar peste 12 zile (de la aceiași rampă de lansare) și fiind o misiune a capsulei Dragon, vor exista rezerve de combustibil pentru ca SpaceX să încerce din nou recuperarea controlată a primei trepte.

1 Comment

  1. Capsulele SpaceX si Boeing alese de Nasa sa transporte echipaj pe ISS vor face zboruri „expres” adica in cateva ore sau vor face 30 de orbite si vor ajunge dupa 50 de ore?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *