Planurile SpaceX

În ciuda faptului că prima treaptă nu a revenit controlat deasupra oceanului, Elon Musk s-a declarat extaziat de rezultatele obținute în urma ultimului zbor al rachetei Falcon 9. Până la urmă, a fost o lansare cu succes a unei versiuni noi a rachetei, care și-a îndeplinit toate obiectivele primare. Mai mult decât atât, echipa SpaceX a reușit să adune date prețioase cu privire la modul în care prima treaptă a supraviețuit reintrării în atmosferă.

Pentru o recuperare a primei trepte, sunt necesare două reporniri ale motoarelor: una pentru a frâna vehiculul la viteze subsonice, manevră ce implică trei din cele nouă motoare, și o a doua repornire a unui singur motor (cel central), pentru a controla viteza cu care treapta se îndreaptă spre sol. Din păcate, în testul din 30 septembrie, treapta a intrat într-o rotire în jurul axei care nu a mai putut fi controlată prin jeturile RCS. În planurile detaliate pe site-ul oficial, Falcon 9 este prezentată cu un tren de aterizare (format din patru picioare pe care se va sprijini treapta, ajunsă la sol), însă acestea nu au fost prezente în modelul care a efectuat ultimul zbor. Trenul de aterizare are și rolul de a stabiliza rotirea treptei în jurul propriei axe și Elon Musk a specificat că acestea vor fi prezente în zborul CRS-3 pe care SpaceX îl are programat în februarie 2014 pentru NASA.

Până atunci, încă alte două zboruri sunt în program pentru Falcon 9 (ambele în acest an), însă pentru parteneri privați și modelul de Falcon 9 folosit pentru acestea nu va conține trenul de aterizare și nici nu se va mai încerca recuperarea primei trepte, pentru a oferi clienților perfomanțe maxime din partea rachetei. Falcon 9 urmează să plaseze pe orbită doi sateliți de comunicație, SES și Thaicom. Însă Elon Musk este convins că până în februarie, din datele adunate din ultimul zbor și din viitoarele teste Grasshopper care vor urma până atunci, vor rezolva problemele care au mai rămas de rezolvat și vom vedea, în premieră, recuperarea integrală a primei trepte a rachetei Falcon 9. Este posibil chiar o încercare de aterizare la sol (Cape Canaveral) și nu deasupra oceanului, așa cum era prevăzut pentru 30 septembrie.

În cazul unui test deasupra oceanului, performanțele rachetei scad cu 15%, adică încărcătura trebuie să fie cu 15% mai ușoară decât în cazul unei misiuni  normale. Dacă însă testul are loc deasupra uscatului, pentru o recuperare totală a treptei, penalizarea se dublează și ajunge la 30%. Însă recuperarea și refolosirea primei trepte poate scădea foarte mult costurile de lansare, din moment ce prețul primei trepte se ridică la 75% din prețul unei lansări.

Până în februarie, SpaceX ne va delecta cu două lansări, plus un mult-așteptat clip video cu revenirea primei trepte prin atmosferă, pe care Elon Musk a promis că-l va face public în scurt timp.

Lasă un comentariu