Lebăda

În 18 septembrie, o rachetă Antares a transportat pe orbită un modul construit de Orbital Sicence, denumit Cygnus-1 (Lebăda). Cygnus trebuia să ajungă din urmă Stația Spațială Internațională patru zile mai târziu. Unele probleme de comunicare ale unui modul GPS de pe Cygnus a făcut ca andocarea să fie amânată până astăzi. Între timp, trei noi astronauți au ajuns la bordul ISS cu o capsulă Soyuz (TMA-10M), manevră care a influențat în cele din urmă data unei noi tentative de andocare.

Însă astăzi, la ora 14:00, a doua capsulă privată avea să se cupleze cu Stația Spațială Internațională (după SpaceX și Dragon). După ce s-a apropiat timid de ISS, până la câțiva metri, brațul robotic al stației a capturat capsula. În cursul zilei de astăzi, același braț robotic va manevra capsula spre portul Harmony, unde va rămâne aproximativ patru săptămâni.

Astronauții de pe ISS vor descărca o încărcătură de 700 kilograme de provizii și piese de schimb. Cygnus nu este proiectată pentru a supraviețui reintrării în atmosferă (spre deosebire de Dragon), așa că înainte de decuplarea de ISS va fi umplută cu aproximativ o tonă de reziduuri.

Următoarea misiune Cygnus este programată pentru luna decembrie. Designul capsulei Cygnus (și al ATV-ului european) a fost inspirat din modulele  MPLM pe care NASA le folosea în timpul zborurilor navetei spațiale pentru a transporta încărcături către ISS. Însă spre deosebire de MPLM, Cygnus decolează la bordul unei rachete și poate face singură manevrele de apropiere de ISS.