Lansare Dragon: programul transmisiunilor live

După multiple amânări cauzate de unele probleme ale softului instalat în computerul de bord, capsula Dragon, la bordul unei rachete Falcon 9, va pleca, sperăm, sâmbătă spre Stația Spațială Internațională în tentativa de a fi prima capsulă privată care se va cupla cu avanpostul orbital al NASA.

Spre deosebire de alte lansări SpaceX, de data aceasta NASA TV va transmite live nu doar evenimentul de vineri, dar și restul operațiunilor care vor urma (oricum nu aveau orarul plin de lansări proprii), de-a lungul mai multor zile în săptămâna ce urmează. Iată programul acestor transmisii (orele reprezintă ora locală a României), considerând că totul merge conform planului și că nu apar evenimente neprevăzute:

Vineri, 17 mai, ora 20:00, Conferința de presă dinaintea lansării, în care vor fi prezenți oficiali NASA și SpaceX.

Sâmbătă, 19 mai, ora 07:30 – 12:30, program destinat lansării capsulei Dragon. Lansarea va fi transmisă și pe site-ul SpaceX și este programată să aibă loc la ora 11:55.

Sâmbătă, 19 mai, ora  15:30: Conferință de presă post-lansare, transmisă de la Centrul Spațial Kennedy din Florida, de unde are loc lansarea.

Luni, 21 mai, ora 09:30, emisiune dedicată survolului Stației Spațiale Internaționale, ocazie cu care va avea loc verificarea parametrilor capsulei Dragon.

Marți, 22 mai, ora 09:00, vom putea urmări în direct apropierea Dragon de ISS și cuplarea dintre cele două vehicule.

Miercuri, 23 mai, ora 13:00, emisiune dedicată deschiderii trapei capsulei de către echipajul de pe ISS și a ceremoniei de la bordul Stației Spațiale ce va urma acestui eveniment.