Angry Birds Space

În mod normal nu aș scrie aici despre jocuri video. Dar când NASA colaborează la o nouă versiune al celui mai popular joc pentru platforme mobile din ultimii ani și când lansarea acestuia are loc la bordul Stației Spațiale Internaționale de către unul din astronauții de acolo, cred că lucrurile încep să devină interesante.

Rovio, firma care a creat celebrul Angry Birds, va lansa în 22 martie Angry Birds Space. Am aflat acest lucru chiar de la Don Petit, membru al expediției 30 la bordul ISS, care a demonstrat într-un material video cum ar funcționa o bătălie între păsări și porci în condițiile oferite de imponderabilitate. A urmat în scurt timp un comunicat oficial al NASA cu privire la acest joc: „Jocurile sunt amuzante, dar pot fi în același timp interesante și informative. Colaborarea dintre Rovio și NASA este un mod captivant de a face cunoscute misiunile NASA de explorare și de a stârni interesul tinerilor în direcția unei cariere în știință și tehnologie”.

Dacă până acum războaiele din Angry Birds aveau loc pe Pământ, începând cu noua versiune, luptele se mută în spațiu, pe alte planete, pe asteroizi sau comete, unde gravitația va juca un rol și mai important în dinamica jocului.

Angry Birds Space va putea fi downloadat începând cu 22 martie 2012, pe dispozitive cu sisteme iOS sau Android, dar și pe PC sau Mac.