STS-134, ziua 2 și 3

Inspecția plăcuțelor ceramice de pe burta navetei Endeavour de ieri nu a scos la iveală nici o daună, astfel că reintrarea în atmosferă nu ar trebui să fie un motiv de îngrijorare pentru echipaj. Înainte de a se odihni, echipajul de la bord a activat experimentul STORRM și o serie de date au fost transmise la sol pentru analiză. O nouă serie de fotografii au fost făcute scutului termic al navetei de către echipajul de pe ISS, în timp ce Endeavour se afla în vecinătatea stației, executând manevra RPM (rendezvous pitch maneuvre). Aceasta a fost introdusă ca măsură de securitate după incidentul care a dus la dezintegrarea navetei Columbia la reintrarea în atmosferă și pierderea echipajului, ca urmare a unei bucăți de spumă izolatoare care la lansare a avariat una din plăcuțele ceramice critice din structura navetei. Imaginile de înaltă rezoluție ale plăcuțelor Endeavour vor fi transmise la sol, pentru analize amănunțite. Acestea au fost făcute în timp ce naveta efectua o rotire cu 360 de grade în planul axei longitudinale a vehiculului.

În cursul dimineții, Endeavour a ajuns din urmă Stația Spațială și cuplarea a avut loc la 13:14 ora României, cu modulul american Harmony. Doar Ron Garan a fost treaz când echipajul de Endeavour a ajuns pe ISS, restul astronauților de la bordul Stației Spațiale Internaționale urmând un program de somn diferit de Ron Garan (și echipajul Endeavour), pregătindu-se pentru revenirea pe Pământ care va avea loc în 23 mai, la bordul capsulei Soyuz 25S andocată momentan cu ISS. Astfel, Ron Garan va fi singurul de pe ISS care va lucra continuu cu echipajul Endeavour, acesta având programul de somn sincronizat cu cel al astronauților de pe navetă.

În această după-masă, echipajul de pe Endeavour va controla brațul robotic al navetei pentru a lua din cală Express Logistics Carrier-3, o platformă ce îi va fi înmânată brațului robotic al ISS (Canadarm2), urmând să fie montată în afara stației, pentru misiuni viitoare. Express Logistic Carrier-3 conține o pompă de rezervă, un rezervor cu oxigen sub presiune, două antene în banda S și circuite electrice necesare viitoarelor experimente orbitale.