Știință și Tehnică revine!

Revista care a inspirat generații de tineri revine în luna aprilie într-un nou format, după ce precedentele tentative de resuscitare au eșuat lamentabil. Din ce am văzut și citit până acum, pare un format modern, în concordanță cu restul publicațiilor de la tarabe, un mare pas înainte făcut de revista cu o vechime de 60 de ani care acum susține acum că se adresează generației Facebook. Tot ce sper este ca și conținutul să fie la înălțime și să nu cedeze clișeelor în care au căzut și alte reviste ce s-au vrut serioase. Avem nevoie și merităm măcar o publicație serioasă de popularizare a științei. Glossy, pe toate gardurile, la toate tarabele, în toate stațiile de autobuz și mall-uri, să o vadă și să o citească cât mai mulți.

Am fost abonat câțiva ani la Știință și Tehnică, citeam de mai multe ori almanahurile mai vechi (pe atunci erau singurele surse de informație și educație științifică extrașcolară, pe lângă biblioteca din oraș) și chiar sper ca noua Știință și Tehnică să aibe calitatea și impactul pe care îl merită, mai ales în rândurile tinerilor, mai ales printre cei pentru care Internetul este echivalent cu Facebook. Premizele sunt favorabile, investiția inițială este de 500000 USD / an, nu mă pricep la mass-media, dar mi se pare o cifră cel puțin decentă.

Parsec.ro nu ar fi existat fără Știință și Tehnică și este foarte probabil ca și traiectoria mea personală să fi fost alta fără această revistă.

Noul site Știință și Tehnică va fi lansat în 4 aprilie 2011, până atunci puteți citi în Adevărul detalii despre cei din spatele acestei inițiative sau puteți socializa cu S&T pe Facebook. Eu abia aștept să pun mâna pe primul număr.