Lansarea Soyuz TMA-21, amânată

Programată inițial pentru data de 30 martie 2011, lansarea capsulei Soyuz TMA-21 a fost amânată după descoperirea unui condensator defect din cadrul subsistemului Kvant-V, parte a sistemului de comunicații de voce și date a capsulei. Kvant-V asigură comunicare spre și dinspre capsulă cu centrul de control, subsistemul fiind responsabil și de controlul capsulei în timpul operațiunilor orbitale.

Soyuz TMA-21 a fost botezată „Gagarin”, lansarea fiind dedicată celei de-a 50-a aniversări a primului zbor uman în spațiul cosmic, efectuat de Iuri Gagarin în data de 12 aprilie 1961. Misiunea va transporta pe ISS trei astronauți, membri ai Expediției 27 de la bordul Stației Spațiale: Aleksandr Samokutyayev (Roscosmos), Andrei Borisenko (Roscosmos) și Ronald J. Garan (NASA).

Data lansării va fi comunicată după rezolvarea problemei de la subsistemul Kvant-V. După lansare, Soyuz va rămâne andocată de Stația Spațială Internațională până cel mai devreme în septembrie 2011, servind ca sistem de evacuare a ISS în cazul unei situații de urgență.