Capsula Dragon pe orbită

A doua lansare a rachetei Falcon 9 a fost una perfectă, cele nouă propulsoare Merlin ale rachetei arzând pentru 170 de secunde. După separarea cu succes a primei trepte, motorul celei de-a doua trepte a împins capsula Dragon pe orbită. După parcurgerea câtorva orbite, capsula Dragon va reveni pe Pământ la câteva ore de la lansare. Prima lansare a avut loc în data de 4 iunie 2010 și a avut ca scop testarea noii rachete, ambele lansări având loc de la complexul de la Cape Canaveral, Florida.

Prima lansare a rachetei Falcon 9 (4 iunie 2010)

SpaceX, firma privată care a construit și operează atât racheta Falcon 9 cât și capsula Dragon, se află într-un parteneriat cu NASA pentru dezvoltarea unui vehicul capabil să transporte provizii spre Stația Spațială Interațională, în anii care vor urma retragerii navetelor spațiale, parte a programului NASA denumit COATS (Commercial Orbital Transportation Services).

În 2011 este programat un rendezvous orbital al capsulei Dragon cu ISS iar dacă detaliile decurg conform planului, tot în cursul anului viitor Dragon ar putea andoca cu ISS. Nu este exculsă nici folosirea capsulei pentru transportul viitorilor astronauți americani la bordul Stației Spațiale Internaționale. Capsula Drago permite transportul a șapte persoane simultan, oferind un volum de 10 metri cubi sau, în varanta cargo, 14 tone de provizii și echipamente.

Update: Motoarele capsulei Dragon au pornit conform planului, manevra de deorbitare a fost realizată cu succes și toate cele trei parașute s-au deschis la altitudinea nominală, capsula revenind pe Pământ conform planului. Întreaga misiune se pare că a decurs impecabil.