Lansarea STS-133 amânată

Update: din pricina condițiilor meteo nefavorabile, lansarea a fost amânată pentru cel mai devreme vineri, 5 noiembrie 2010 ora 21:03 ora României.

Lansarea navetei Discovery a fost amânată pentru cel puțin 24 de ore datorită unei probleme electrice la al treilea motor principal. În timpul verificărilor de rutină, două din cele trei controllere electrice redundante ale motoarelor principale au raportat o stare nominală în timp ce al treilerea controller nu s-a activat. Verificarea a avut trei faze, inginerii de la sol așteptând o creștere a curentului electric cu 0.5 amperi în fiecare fază. A fost observate peak-uri de curent în prima și în ultima fază, dar în faza a doua nu a fost detactată modificarea așteptată. În condiții de operare normale, când una din aceste faze nu funcționează, controllerul trece în safe-mode și se dezactivează singur. S-a luat decizia de a se investiga defecțiunea, lucru ce a dus la amânarea datei lansării cu cel puțin 24 de ore.

O altă problemă care a fost descoperită recent este lipsa unei cifre pe afișajul cronometrului aflat la bordul Discovery. S-a constatat că acel cronometrul funcționează normal, dar afișajul unei cifre s-a defectat. Pentru a nu întârzia lansarea, având în vedere că problema nu este una critică, s-a luat decizia de a lăsa problema ca atare și de a continua cu procesurile de lansare, prevăzute acum pentru ziua de joi, 4 noiembrie 2010.