Discovery străbate America

Naveta spaţială Discovery a aterizat pe pista 33 de la Centrul Spaţial Kenendy din Florida, după ce ieri vremea nu a fost cooperantă şi o altă oportunitate de a ateriza la baza aeriană Edwards din Edwards in timpul zilei de azi a fost evitată.

Traiectoria navetei a fost una mai puţin obişnuită, ea traversând întreg spaţiul aerian al Statelor Unite, de la nord-vest până la sud-est, în Florida.

Aterizarea a pus capăt misiunii STS-131 care a durat 15 zile şi care a transportat provizii şi instrumente pe Staţia Spaţială Internaţională, marcând şi penultimul zbor programat pentru naveta Discovery şi ultimul zbor al unei navete având la bord 7 astronauţi.

3 Comments

  1. Acum, am si eu o intrebare…ce se intampla cu ISS-ul?
    Aproape ca stiu prost…dar parca-mi aduc aminte ca nu exista un inlocuitor pentru naveta…

  2. ISS va fi folosită până cel puţin în 2020. Construcţia staţiei este în mare parte terminată în prezent. Aprovizionarea şi transportul astronauţilor se va face în viitorul imdiat folosit soluţia rusească Soyuz, până când americanii vor putea să îşi ducă din nou singuri astronauţii pe orbită. O şansă ar mai fi extinderea folosirii navetei spaţiale şi anul viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *